sluiten

wat doen we?

Wie en wat zijn we:

Gezien langdurig zieke kinderen steeds meer thuis verblijven opperden de oprichters (allen werkzaam of werkzaam geweest als clown in ziekenhuizen) het idee om langdurig zieke kinderen de kans te bieden via het internet contact te laten maken met elkaar en met clowns. Zo ontstond "Het Clownshuis vzw"

"Het Clownshuis" is een interactieve website voor langdurig zieke kinderen. Daarenboven bezoeken we kinderen die thuis verblijven en geven we clownesk poppentheater aan de klas cadeau.

Wat begrijpen wij onder Interactieve website:

De website is het virtueel huis waar de clowns wonen. Langdurig zieke kinderen kunnen er inloggen om actief deel te nemen aan:

live webcammen  of chatten met een clown

  • De kinderen kunnen in de agenda van de clown een moment prikken waarop ze willen webcammen met de clown.
  • Elk kind is anders en zo ook het “spel” dat ontstaat tussen kind en clown. De clown speelt in op de situatie en op de reacties van het kind en zo wordt ieder spel persoonlijk.
  • De “webclowns” zijn professionals; ze zijn degelijk opgeleid en hebben ervaring in het werken met langdurig zieke kinderen.
  • “Het clownshuis vzw” is ervan overtuigd dat de kracht van humor in het herstel en/of acceptatie van ziekte van niet te onderschatten belang is. Humor brengt relativering, rust, positieve energie, …


filmpjes kijken over de avonturen van de clowns


clownsblog lezen

een thuisbezoekje krijgen

Het Clownshuis Op Wielen naar hun klas sturen

 

Wat begrijpen wij onder Langdurig zieke kinderen:

Hieronder  begrijpt "Het Clownshuis" alle kinderen tussen vier en eenentwintig jaar die omwille van medische redenen van chronische aard minder naar school kunnen en/of beperkt worden in hun activiteiten. Het zijn enkel zij die kunnen inloggen op de website van "Het Clownshuis".

Omdat we ervoor willen zorgen dat het clownshuis.be een veilige omgeving is waar enkel leden kunnen inloggen vragen wij aan ieder kind zijn/haar gegevens in te vullen. Wij bellen de ouders dan zelf op om te bevestigen dat het wel degelijk gaat om een langdurig ziek kind.

filmpje